Povestea mea


 

Numele meu este Anca Nemeș și te invit în minunata și colorata lume a mandalelor din puncte. Această lume fascinantă a devenit Universul meu pe care îl pictez zilnic în zeci de culori.

Sunt un artist autodidact care a descoperit universul mandalelor acum trei ani când eram în căutarea unui model colorat pe care să îl pictez pe măsuța mea de cafea, confecționată din paleți. Un proiect îndrăzneț despre care imi amintesc cu drag, care mi-a deschis poarta către o lume nouă, fascinantă. Fără o experiență prealabilă în pictură, a durat trei luni până la finalizare, dar pot spune cu siguranță că a fost o călătorie uimitoare.

Așa a inceput povestea acestei frumoase călătorii în lumea mandalelor dot to dot. Este o tehnică extrem de captivantă şi de relaxantă care pune la încercare răbdarea şi stimulează imaginația. Întreg procesul de creație este unul special, în timpul căruia mintea tace iar pasiunea şi talentul îşi fac loc. Un ritual meditativ de reconectare cu Sinele şi de centrare a atenției în momentul prezent. Am aprofundat astfel tehnica şi am descoperit puterile magice ale mandalelor.

Mandala este un desen în formă de cerc, ce are la baza construirii sale geometria sacră. “Funcția” principală a unei mandale este de vindecare. Prin simpla sa prezență o mandală ne înconjoară cu energii vindecătoare, ne ajută să devenim mai armonizați, mai relaxați, mai împăcați cu noi înşine.

Experimentând toate acestea am descoperit că îmi place să lucrez cu puncte mici și detalii subtile, iar în scurt timp am ajuns să creez cercei și pandantive.

Toate mandalele pe care le pictez sunt originale și de obicei modelul este unic. Foarte rar accept să lucrez acelasi model de două ori. Îmi place să creez modelele spontan, fără să plec cu un design anume în minte, cel mult îmi aleg o culoare predominantă, iar ideile îmi vin pe parcus ce mandala prinde formă.  Culorile le aleg de asemenea cu grijă, așa încât, în combinație cu modelul creat, să obțin un efect vizual puternic, menit să trezească emoții în sufletul privitorilor şi mai ales al celor cere le poartă.
Toate piesele sunt realizate cu mare grijă și dragoste.

Toate mandalele dot to dot poartă mesaje puternice, şi vin la pachet cu un super vibe.

Ele aduc către voi calm, bucurie și liniște.

Te invit cu drag să pătunzi în lumea minunată a mandalelor, a culorilor şi a punctelor, pentru a scrie împreună povestea ta!

Dacă vrei să afli mai multe despre povestea Color Drops Mandala, iți recomand să citești și interviul scris de Anca Zaharia aici.