1 din 5

Întreținerea produselor

Îngrijirea bijuteriilor

Bijuteriile Color Drops Mandala sunt relizate din lemn, oțel chirurgical, inox (oțel inoxidabil) sau alamă și sunt pictate manual cu culori acrilice de calitate, ce nu își modifică culoarea în timp. La final sunt finisate cu un lac rezistent la apă, ce nu îngălbenește în timp. Cu toate acestea, este necesar ca bijuteriile fie îngrijite corespunzător pentru a nu-și pierde frumusețea și pentru a rezista cât mai mult în timp.

Argintul se oxidează cel mai des din cauza umezelii. Evitați să purtați bijuteriile când faceți duș și nu le lasați în baie deoarece aburii le-ar putea modifica aspectul sau strălucirea. Lemnul nu rezistă la apă, vernișul are rolul de a proteja culorile de umezeală.  Dacă din greașeală bijuteriile se udă, vă rog să le ștergeți imediat cu un șervetel absorbant sau cu o pânză de bumbac.

Lemnul, fiind puțin flexibil, se poate rupe în cazu în care îl îndoiți sau loviți. rog astfel tratați bijuteriile cu delicatețe.
Bijuteriile pictate manual nu sunt rezistente la zgârieturi, de aceea evitați păstrarea lor împreună cu alte obiecte ascuțite sau abrazive. De asemenea, evitați purtarea bijuteriilor în timp ce dormiți.

Evitați expuneți bijuteriile la substanțe chimice, produse pe bază de alcool, produse de curățenie.

Pentru a fi protejate, bijuteriile trebuie păstrate în locuri închise și uscate, ferite de lumina soarelui, în cutiuțe de bijuterii, casete de bijuterii sau săculeți din material.

Îngrijirea ceasurilor de perete și a decorațiunilor

Ceasurile de perete și decorațiunile Color Drops Mandala sunt realizate din lemn și/sau placaj din lemn și sunt pictate cu culori acrilice de calitate, ce nu își modifica culoarea în timp, la final fiind finisate cu un lac rezistent la apă și lumina UV, ce nu îngălbenește în timp. Cu toate acestea, este necesar ca produsele fie îngrijite corespunzător pentru a nu-și pierde frumusețea și pentru a rezista cât mai mult în timp.

În primul rând, evitați expunerea ceasului / decorațiunii deasupra surselor de căldură sau aburi.

Acrilicele folosite și vernisul sunt rezistente la UV însă nu este recomandată expunerea îndelungată a produselor în lumina directă a soarelui sau în exteriorul casei, deoarece culorile își pot pierde din intensitate.

Evitați să fumați des în camera unde este lucrarea, deoarece expunerea îndelungată la fum poate afecta culorile.

Recomand să curățați produsele periodic folosind un material moale sau un pămătuf pentru praf. NU folosiți agenți chimici sau substanțe de curățat, deoarece acestea afectează pictura. Dacă este necesar, produsele pot fi șterse cu o carpă moale, umedă.

Întreținerea produselor textile

Fiecare produs textil comandat pe colordropsmandala.ro este personalizat prin print direct în țesătură (Direct-to-Garment / DTG). Urmează instrucțiunile de pe eticheta interioară pentru a prelungi durata de viață a produsului și a printului:

  • Spală produsele în mașina de spălat întoarse pe dos, împreună cu țesături de culori similare
  • Folosește un program de spălare adaptat materialului și o temperatură de 30 de grade
  • Folosește un detergent pentru rufe delicate
  • Calcă produsul pe dos, ferind zona imprimată
  • Nu usca produsele la uscător